Nokia-lisästä!

Tiedotteet ja keskustelua niille, jotka eivät ole palstan jäseniä tai eivät kuulu "mamma-profiiliin" :)

Valvojat: rosema, hanne, sl, minlu

Nokia-lisästä!

ViestiKirjoittaja Vieras » 21 Tammi 2009, 10:18

Käykääpäs katsomassa kaupungin sivuilta, Nokia-lisää ei tule ainakaan vielä maaliskuussa :shock:

Miten kaupunki voi toimia näin? Ei kai tätä voi hyväksyä kun se kuitenkin luvattiin jo? Saisikohan tätä kautta mammoja liikkeelle asian puitteissa? Meiltä ainakin lähtee 3 päivähoitopaikkahakemusta.
Vieras
 

Nokialisästä

ViestiKirjoittaja vieras » 21 Tammi 2009, 10:47

Ei kaupunki näin voi meitä kohdella! Nokialisän perusteella on jo joku voinut lykätä töihin lähtöään ja jäänyt vielä kotiin hoitamaan lapsiaan. Tamperekin otti lisän käyttöön vuoden alusta, miksi meitä nokialaisia vanhempia kohdellaan näin huonosti?

Meiltä lähtee kanssa päivähoitohakemus jos Nokialisää ei tule ollenkaan tai jos se viivästyy kovinkin paljon.
vieras
 

Siis ei ole totta!

ViestiKirjoittaja Vieras » 21 Tammi 2009, 13:15

Todella törkeää!! :evil:
Miten voidaan ensin luvata nokia-lisä ja sitten perua se?! Jos nokia-lisä jää kokonaan pois, niin täältä lähtee myös päivähoitohakemus!!!
Vieras
 

ViestiKirjoittaja sl » 21 Tammi 2009, 17:12

Olemme kuulleet asiasta ja kovasti me palstalla mietitään erilaisia toimintatapoja miten tätä asiaa viedään eteen päin. Purematta tätä ei kyllä niellä, se on varma!!

Nyt toivotaan kaikkien äitien, isien ja läheisten aktiivisuutta ja julkista toimintaa jotta lisää ei ehditä lopullisesti haudata!
sl
Vanha tuttu
 
Viestit: 1539
Liittynyt: 08 Touko 2007, 10:34

ViestiKirjoittaja Vieras » 21 Tammi 2009, 17:22

Tuolta adressit.com sivustolta löytyy adressi Nokia-lisän puolesta.
Vieras
 

ViestiKirjoittaja Vieras » 21 Tammi 2009, 20:25

Ei kyllä käy, että laman ja lomautusten vaikutukset näkyvät ensimmäisenä koskettavan pienten lasten perheitä, joiden tuet ovat edellisenkin laman jäljiltä heikot! Viimein tähän oltiin saamassa parannusta, ja olin jo hetken ylpeä kotikaupungistani, mutta kuinkas kävikään? Täytyy myöntää, että nyt hävettää... Jos tukea ei aleta huhtikuusta maksaa, 1.4.2009 meiltä lähtee kolme päivähoitohakemusta! Enempää ei ole vara odotella, tämän kevään suunnitelmat tehtiin jo syksyllä hyvien uutisten perusteella ja nyt on tiedossa tiukka kevät... :mad: [/b]
Vieras
 

Nokia-lisästä

ViestiKirjoittaja tarja » 22 Tammi 2009, 16:15

Heipat kaikille,

pojat on vatsaflunssassa, joten olen tänään kotirintamalla.

On todella harmillista ja kurjaa, että tämä talousalamäki kääntyi hurjaan syöksylaskuun just kun Nokia-lisä oltiin saamassa.

Tarkkaavaiset ovat tietenkin pysyneet kärryllä missä mennään. Useat ovat olleet kuulopuheiden varassa. Varmakin tieto usein värittyy toiveiden ja tarpeiden mukaan matkalla. Nokia-lisässä on käynyt näin myös.

Kaupunki on tänä syksynä tiedottanut asiaa koskeneesta kyselystä, valmistelusta sekä valtuuston kokouksesta, jossa hyväksyttiin koko talousarvio ja - huom! nyt tulee tärkeä pointti - sillä varauksella, että uusi talouden sopeuttamisohjelma eli uusi talousarvioesitys tulee maaliskuuhun mennessä. Käytännössä se on uusi karsittu versio.

Eli kaikilta asioilta ikään kuin putosi pohja pois ja toteutus jäädytettiin. Mukana oli jäädytettyjen asioiden joukossa myös Nokia-lisä. Jokaisen alueen (tekninen, kasvatus-opetus, perusturva, hallinto, vapaa-aika) pitää karsia ja siirtää menoja.

Nyt olisikin aika miettiä, mistä olisi järkevä nipistää? Ehdotuksia?

Tarja
tarja
 

ViestiKirjoittaja sl » 22 Tammi 2009, 16:29

Palstalla on sovittu muutamasta lähestymistavasta joilla yritetään kaupungin väkeä herätellä huomaamaan miten tarpeeseen tämä Nokia-lisä on.

1) Ne jotka ovat kotihoidotuella tai ovat siihen oikeutettuja maaliskuussa hakevat kotihoidontuen kuntalisää tällä lomakkeella (ei ole siis aito kaupungin lomake vaan mammojen versio koska oikeaa ei ole). Ajatuksena on, että koska valtuusto sen nokia-lisän jo viimevuonna lupasi ja perheet ovat tehneet sen pohjalta suunnitelmia ja erilaisia toimenpiteitä, pitää lisää voida jostain hakea. Hakemus lähetetään kaupungin osoitteseen osoittamatta sitä kenellekään henkilökohtaisesti.

http://www.kovalevy.org/274127

2) Kaikki kotona olevat hakevat lapsilleen hoitopaikkaa. Paikkaa haetaan tällä tai viimeistään ensiviikolla ja alkamisajaksi voi laittaa maaliskuun. Sulkuihin merkitään kommentti "jos lisää ei tule". Hoitopaikasta voi myöhemmin kieltäytyä ja hoitopaikan tarpeen voi perua joka tapauksessa n.kolmen viikon kuluttua, jotta aidosti paikkaa hakevat eivät joudu tästä tempauksesta kohtuuttomasti kärsimään. Hoitopaikkahakemuksia on (kai?)kaupungin sivuilla.

Lisäksi kannattaa olla yhteydessä henkilökohtaisesti näihin valtuuston ja hallituksen jäseniin ja vaatia perusteluja näille tuleville päätöksille. Myös lehtien yleisönosastoille kannattaa kirjoittaa tai laittaa tekstiviestiä aiheesta. Jos olet tehnyt jo konkreettisia ratkaisuja aiempiin lupauksiin perustuen niin voit myös tarjota itseäsi haastateltavaksi esim. nokian uutisiin. Jos olet jo ilmoittanut työpaikallesi jääväsi kotiin mutta et nyt voikaan niin jutulle on jo aihetta.
sl
Vanha tuttu
 
Viestit: 1539
Liittynyt: 08 Touko 2007, 10:34

ViestiKirjoittaja Tassel » 22 Tammi 2009, 17:53

Juuri nyt oikea vaikutuskanava on olla yhteydessä kaupunginhallitukseen ENNEN maanantain kokousta.

Olen ollut heihin yhteydessä henkilökohtaisesti (eli en minkään järjestön tms. edustajana), mutta koitin esittää asiallisesti tämän meidän yhteisen huolen: kuinka karmaisevassa tilanteessa ovat ne, jotka ovat tehneet ratkaisuja tämän tiedon perusteella... Eli ikäänkuin kaikkien kotihoidosta kiinnostuneiden nokialaisten puolestapuhujana. Toivottavasti onnistuin. Vastauksia en ole vielä saanut.

Mutta tikkaria ei ole vielä napattu, eli ei manailla nyt, vaan yritetään saada jotain aikaan! Smile

(Lisään vielä, että kuten Tarja kertoikin, vanha valtuusto siis hyväksyi tuon budjetin sillä edellytyksellä, että KOKO budjetti tarkistetaan nyt alkuvuodesta, syy tähän on tämä lama... Tämä lisämaininta vaan "unohtui" tms. kun Nokian Uutiset kertoi ekan kerran Nokia-lisästä. Nyt pyynnöstäni oli ke NU:ssa uutismaininta asiasta ja huomenna tulee isompi juttu.)
_________________
Neljän naperon kotiäiti
Tassel
Aloitteleva kirjoittelija
 
Viestit: 21
Liittynyt: 13 Kesä 2007, 14:39
Paikkakunta: Nokia/Linnavuori

ViestiKirjoittaja sl » 22 Tammi 2009, 22:03

Joko ne maanantaina päättävät tämän asian? Olen itse ollut siinä uskossa, että näiden asioiden käsittely kestää ja että varsinaiset päätökset tehdään vasta myöhemmin...

Jos asia maanantaina päätetään niin sitten tosiaan onkin kiire, eikä hakemuksilla ehditä saada mitään aikaiseksi...

Näin ollen komppaan kyllä Tasselia siinä että kannattaa olla yhteydessä suoraan hallituksen jäseniin!
sl
Vanha tuttu
 
Viestit: 1539
Liittynyt: 08 Touko 2007, 10:34

Maanantain hallitus

ViestiKirjoittaja Tarja » 23 Tammi 2009, 10:03

Maanantaina hallitus käsittelee sopeuttamisohjelmaa eli miten joulukuussa könttänä hyväksyttyä talousarviota karsitaan. Kaikki asiat ovat siis periaatteessa vaakalaudalla. Joka puolelta viivytetään rakentamisen aloittamisia, hankintoja ja uusia virkoja (mm tekniseltä puolelta, joka tekee päiväkodit, leikkikentät, koulut).

Hallitus valmistelee asiaa valtuuston päätettäväksi. Onhan siis toki merkittävää, millainen valmistelu syntyy. tämän perusteella valtuusto asian päättää maaliskuussa suuntaan tai toiseen. uskoakseni asiaa käsitellään vielä monena päivänä hallituksessa, seuraavassa kokouksessakin.

Ongelmallista tässä on se, että tulopohja on romahtanut (verotulot, yhteisöverot). Yhä pienemmällä summalla rahaa pitäisi yrittää tuottaa nykyiset palvelut. Kaikki uudet menokohdat ja rahareijät sopivat huonosti yhtälöön. Minua huolestettaa lähinnä, miten vanhojen lakisääteisten palveluiden käy?

Tämä on ikävää, mutta hyvin totta ja erittäin vaikeaa.

Yhtenä vinkkinä: lukekaa hyvät ihmiset mediaa kriittisesti. Kaikki mitä kirjoitetaan lehdissä alkuunkaan totta ja varsinkaan koko totuus. Media nostaa, korostaa tiettyjä asioita ja jättää samalla jotain kertomatta. Tästä johtuen asia saattaa vaikuttaa selvältä, vaikka näin ei todellakaan ole. Viralliset maksetut ilmoitukset ovat lähellä totuutta - huom. niissäkin on silloin tällöin inhimillisiä virheitä.

Tsemppaillaan!
Tarja
 

ViestiKirjoittaja sl » 23 Tammi 2009, 10:33

Halusin vielä tulla eriksene mainitsemaan, että tuolla ketjussa olevalla kuntalisähakemuksella EI SAA kotihoidontukea, koska tätä ei ole otettu vielä käyttöön ja hakemus todellakin on mammojen oma versio. Hakemuksen lähettäminen on jokaisen oma päätös ja se on vain pieni tapa osoittaa mieltään tämän asian tiimoilta.

Ajattelinkin, että tuskin maanantaina vielä asiaan ihan loupullista päätöstä tulee, mutta toki on hyvä että asiasta on noussut äläkkä jo ennen ensimmäistäkään palaveria. Näin ollen edelleen kannatan Tasselin ehdotusta olla yhteydessä suoraan päättäjiin vielä ennen maanantaita!

Mutta jokainen tapa toimia ja ylläpitää tätä "kohua" on paikallaan!
sl
Vanha tuttu
 
Viestit: 1539
Liittynyt: 08 Touko 2007, 10:34

Lisää sinne tarkoittaa jostain pois

ViestiKirjoittaja Tarja » 23 Tammi 2009, 10:33

sen verran vielä jatkan tuohon edelliseen viestiini, että _jos_ Nokia-lisä nyt saadaan, se valitettavasti on jostain muusta pois. Kasvatus-ja opetuspuolen säästöt näkyvät isoina ryhminä koulussa, vähemmän sijaisia päiväkodissa jne.

Toki me kaikki toivomme ja halumme hyvää ja mahdollisimman paljon kaikille. Se vain ei ole mahdollista.

Ja mikä ikävintä, kaikki hyvä tänään on velkaa huomiselle. Entä jos lapsillamme menee tulevaisuudessa vielä huonommin kuin meillä nyt? He joutuvat maksamaan meidänkin mukavuudesta.

aarrrgghh

Olis niin ihanaa pistää silmät kiinni ja nähdä unta jostain epätodellisesta. Noh, tässä arjen todellisuudessa sitä nyt vain roikutaan. Onneksi ei tarvitse olla yksin.
Tarja
 

Re: Lisää sinne tarkoittaa jostain pois

ViestiKirjoittaja sl » 23 Tammi 2009, 15:51

Tarja kirjoitti: Ja mikä ikävintä, kaikki hyvä tänään on velkaa huomiselle. Entä jos lapsillamme menee tulevaisuudessa vielä huonommin kuin meillä nyt? He joutuvat maksamaan meidänkin mukavuudesta..


Niin. Juuri tästä syystä itse toivoisinkin, että säästöt nipistettäisiin muualta kuin lapsiin kohdistuvista palveluista. Itse ainakin ajelen mieluummin vähän huonoilla teillä ja sähellän oman viemäröinnin kanssa jos se mahdollistaa Nokia-lisän käyttöönoton. Suurin lapsiperheiden stressin ja riitojen aihe on raha ja jos Nokia-lisällä tätä stressiä voidaan helpottaa niin miksi niin ei tehtäisi?

Stressi, rahahuolet ja työttömyys aiheuttavat vanhemmille masennusta, alkoholismia ym. ongelmia. Jo pelkästään ne aiheuttavat pitkällä tähtäimellä kuluja kaupungille. Lisäksi ne vaikuttavat lasten hyvinvointiin ja siitäkin tulee kuluja joko heti lapsuudessa tai viimeistään aikuisuudessa. Eikö siis olisi pitkällä tähtäimellä järkevintä satsata laman aikaan ne vähätkin rahat lapsiin, mielenterveypalveluihin ym. ja yrittää minimoida laman haitalliset vaikutukset ihmisten (erityisesti lasten) terveyteen.

Ja tätä paatosta ei ollut osoitettu kenellekään henkilökohtaisesti (korkeintaan kaupungin valtuustolle ja hallitukselle) vaan pohdin vain ääneen.
sl
Vanha tuttu
 
Viestit: 1539
Liittynyt: 08 Touko 2007, 10:34

ViestiKirjoittaja Riina » 23 Tammi 2009, 18:00

Minusta Sanna on osunut edellisessä viestissään asian ytimeen!! Eli lyhyen tähäimen säästöt ei aina oikeasti tuo säästöjä kunnille tai valtiolle sitten pitkässä juoksussa!!! Usein aiemminkin on mietityttänyt, miksi tämä on niin vaikeaa päättäjien sisäistää... Tietenkin heilläkin tulee paineet monesta suunnasta, sen ymmärrän myös. Mutta nyt on mielenkiintoista nähdä käytännössä, miten ennen kunnallisvaaleja annetut lupaukset Nokia-lisästä tulee käytäntöön vai onko tämäkin taas ollut yksi tapa haalia äänestäjiä?!? Tuskin kenellekään valtuustoon pyrkivällekään tämä laskusuhdanne ja kiristyvä taloustilanne tuli nyt täysin yllättäen, kun jo syksyllä asiasta paljon puhuttiin mediassakin... Tavallinen kotiäitikin siitä tiesi... Eli siis ennen vaaleja tehdyt lupaukset sekä joulukuinen päätös Nokia-lisästä on tehty tietäen, että kuntien ja valtion rahatilanne tulee kiristymään. Pohdiskelenpa vaan...
Onni 9/08, Sampo 11/10, Tarmo 09/13
Avatar
Riina
Vanha tuttu
 
Viestit: 2297
Liittynyt: 19 Touko 2008, 16:44
Paikkakunta: Nokia/ Hasselbacka

Seuraava

Paluu KAIKILLE AVOIN PALSTA

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron