A(H1N1) Rokotettavat ryhmät

Tällä palstalla julkaistaan Nokian neuvolan henkilökunnan välittämiä virallisia tiedotteita. Palstalla ei voi käydä keskustelua aiheista.

Valvojat: NEUVOLA, hipponi

A(H1N1) Rokotettavat ryhmät

ViestiKirjoittaja sl » 07 Loka 2009, 09:34

A(H1N1) Rokotettavat ryhmät/järjestys

1. terveydenhuollon ja sosiaalihuollon sekä sairaankuljetuksen henkilöstöstä sekä apteekkien asiakaspalvelussa toimivista henkilöistä.

2. raskaana olevat naiset. Vaikka valtaosa raskaana olevista sairastaa lievän taudin, heillä on kuitenkin muita samanikäisiä suurempi riski vakavan taudinkuvan kehittymiseen.


3. sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvat 6 kuukauden - 64 vuoden ikäiset. Tähän ryhmään kuuluvat henkilöt, joilla on säännöllistä lääkitystä vaativa sydänsairaus tai keuhkosairaus, metabolinen sairaus, krooninen maksan tai munuaisten vajaatoiminta, vastustuskykyä heikentävä tauti tai hoito, krooninen neurologinen sairaus tai hermolihastauti.

4. terveet 6-35 kuukauden ikäiset lapset, sillä pienillä lapsilla on korkea sairastavuus, tauti on johtanut keskimääräistä useammin sairaalahoitoon ja he ovat tehokkaita tartuttajia.

5. terveet 3-24 vuoden ikäiset lapset ja nuoret sekä varusmiehet.

6. sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvat 65 vuotta täyttäneet.


7. Pandemiatilannetta arvioidaan uudelleen ennen koko väestön rokottamista

Koko väestö on mahdollista rokottaa syksyn ja talven aikana. Tilanne ja koko väestön rokottamisen tarve kuitenkin arvioidaan, kun nähdään, kuinka tilanne kehittyy. Mikäli epidemiatilanne edelleen vaatii rokotusten jatkamista, rokotetaan seuraavaksi terveet 25 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat painottaen rokotusten aloittamista nuoremmista ikäryhmistä.

Kunnat järjestävät rokotukset pääsääntöisesti terveyskeskuksissa. Rokotusten ottaminen on vapaaehtoista. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tiedottaa rokotejakelusta kuntiin, ja kunnilla on vastuu tiedottaa rokotusjärjestelyistä paikallisesti. Tämänhetkisen tiedon perusteella on todennäköistä, että rokotukset päästään aloittamaan lokakuun loppupuolella.
sl
Vanha tuttu
 
Viestit: 1539
Liittynyt: 08 Touko 2007, 10:34

Paluu Neuvola tiedottaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron