Jäsenkokousten pöytäkirjat 2014

Nokian Mammat ry:n kokousten pöytäkirjat

Valvoja: Jaffis

Jäsenkokousten pöytäkirjat 2014

ViestiKirjoittaja Jaffis » 01 Huhti 2014, 22:17

Nokian Mammat ry
http://nokianmammat.keskustelu.info
http://www.nokianmammat.netKEVÄÄN JÄSENKOKOUS

Aika: 31.3.2014, klo: 17.50 – 18.52
Paikka: Kylpylähotelli Eden, Paratiisikatu 2, Nokianvirta-kabinetti
Läsnä: Hannele Lammi, Eija Salin, Hanna Honkavuo, Sanna Parman, Minna Puurula, Anu Tuominen, Mari Jääskeläinen, Maria Sulonen, Kaisa Stenvik, Tuulia Wiklund, Mervi Antila, Outi Asikainen, Tanja Forsström, Johanna Saarinen, Heidi Rintala, Johanna Lintula ja Maria Krannila (osan aikaa)


1. Kokouksen avaaminen
Yhdistyksen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan molempien ollessa estyneitä, sihteeri Johanna Lintula avasi kokouksen klo: 17.50.

2. Kokouksen järjestäytyminen
Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Hannele Lammi, sihteeriksi Johanna Lintula, pöytäkirjantarkastajiksi Tuulia Wiklund ja Hanna Honkavuo. Ääntenlaskijoiksi valittiin Sanna Parman ja Mervi Antila.

3. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Yhdistyksen säännöissä mainitaan, että sääntömääräiset kokoukset ovat laillisia ja päätösvaltaisia, kun kokouskutsu on julkaistu Nokian Mammojen keskustelupalstalla tai toimitettu kaikille jäsenille sähköpostilla viimeistään seitsemän (7) vuorokautta ennen kokousta.
Tästä kokouksesta kutsu julkaistiin keskustelupalstalla 23.3. (8 päivää ennen kokousta), joten kokous todettiin laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

4. Esityslistan hyväksyminen
Kokouksen puheenjohtaja esitteli kokouksen esityslistan ja se hyväksyttiin sellaisenaan kokouksen työjärjestykseksi (liite 1).

5. Vuoden 2013 toimintakertomuksen, tilinpäätöksen, taseen ja toiminnantarkastajan lausunnon esitteleminen
Hallituksen jäsen Sanna Parman esitteli yhdistyksen toimintakertomuksen vuodelta 2013. Toimintakertomus hyväksyttiin sellaisenaan (liite 2).

Yhdistyksen rahastonhoitaja Hanna Honkavuo esitteli vuoden 2013 tuloslaskelman ja taseen kohta kohdalta. Molemmat hyväksyttiin sellaisinaan (liitteet 3 ja 4).

Yhdistyksen sihteeri Johanna Lintula esitteli toiminnantarkastuskertomuksen koskien toimintakautta 1.1.-31.12.2013. Tämä hyväksyttiin sellaisenaan (liite 5).

6. Tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntäminen
Vahvistettiin tilinpäätös ja myönnettiin vastuuvapaus hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille.

7. Uuden hallituksen valitseminen seuraavalle toimikaudelle
Yhdistyksen sääntöjen mukaisesti hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään neljästä (4) muusta varsinaisesta jäsenestä, sekä kolmesta (3) varajäsenestä. Valittiin hallitus seuraavalle toimikaudelle.
Puheenjohtajaksi ehdotettiin Hanna Honkavuota. Ehdotusta kannatettiin ja puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Hanna Honkavuo.
Hallituksen muiksi jäseniksi ehdotettiin ja valittiin seuraavat henkilöt:
Johanna Lintula, Sanna Parman, Tuulia Wiklund, Heidi Rintala, Mari Jääskeläinen, Maria Sulonen, Anu Tuominen ja Minna Puurula.
Uuden hallituksen toimikausi on kevätkokous 2014 – kevätkokous 2015.

Koska uusi hallitus oli kokonaisuudessaan läsnä, se päätti pitää järjestäytymiskokouksensa heti kyseisen jäsenkokouksen jälkeen.

8. Yhdistyksen mahdollinen purkaminen ja siitä äänestäminen, mikäli uutta hallitusta ei saada muodostettua
Uusi hallitus saatiin muodostettua, joten yhdistys jatkaa toimintaansa vähintäänkin seuraavaan kevätkokoukseen asti.

9. Muut asiat
a) Jäsenasiat
Yhdistykseen on sen aloittamisen jälkeen liittynyt kaikkiaan lähes 200 henkilöjäsentä. Vuoden 2014 jäsenmaksun maksaneita on tällä hetkellä 80 (tilanne 28.3.2014). Ottaen huomioon, että vuonna 2013 maksaneita jäseniä oli kaikkineen 100, tämän hetkinen jäsenmäärä tässä vaiheessa vuotta on varsin hyvä.
Vuoden 2014 jäsenmaksun maksaneissa on mukana noin kymmenkunta täysin uutta jäsentä, eli jotka ovat liittyneet yhdistykseen tänä vuonna. Vaikka koko alkuvuosi on käyty paljon keskustelua yhdistyksen mahdollisesta alas ajosta, on hienoa, että uusia jäseniä on kuitenkin kaikesta huolimatta uskaltautunut mukaan yhdistystä tukemaan.

Yhdistyksellä on tällä hetkellä 3 yritysjäsentä: Kylpylähotelli Rantasipi Eden, Parturi-kampaamo HM Place ja Parturi-kampaamo Jenni Kärkkäinen. Muutamia yhteydenottoja mahdollisista uusista yritysjäsenyyksistä on tullut, mutta näistä kerrotaan vasta sitten, mikäli yhteistyötä syntyy.

b) Muut esille tulleet asiat
Keskusteltiin foorumin hiljentymisestä aikaisempiin vuosiin verrattuna. Tähän vaikuttavat osaltaan keskustelujen siirtyminen facebookiin, sekä vanhan foorumin sulkeutumiseen ja uuden perustamiseen liittyneet asiat. Jotta foorumi saadaan pidettyä aktiivisena ja esim. tapahtumien järjestelyihin liittyvät keskustelut hallinnassa, myös jatkossa varsinaiset tiedottamiset ja keskustelut säilytetään foorumilla.

Keskusteltiin myös siitä, miten ”rivijäsen”, joka ei ole mukana hallituksesta, voi osallistua tapahtumien toteuttamiseen ja mistä saa tietoa millaista apua milloinkin tarvitaan. Myös jatkossa eri tapahtumiin kysellään puuhahenkilöitä sekä suunnittelemaan että toteuttamaan niitä aina tapahtumakohtaisesti, sitä mukaa, kun ko. tapahtuma alkaa olla ajankohtainen. Varsinaisesti nämä keskustelut käydään foorumilla, jossa voi ilmoittautua mukaan järjestelyihin, mutta myös facebookissa tiedotetaan tulevista tapahtumista.

Tuotiin esille yritysjäsenmaksun suuruus ja sen mahdollinen pienentäminen, jota kautta saataisi ehkä pieniä yksityisyrittäjiä paremmin mukaan yhteistyöhön. Nykyinen yritysjäsenten vuosimaksu on 100€. Kommentteja esitettiin sekä puolesta ja vastaan. Samoin erilaisia ehdotuksia, miten yritysjäsenten vuosimaksua voitaisi muuttaa (esim. porrastaminen yrityksen koon mukaan, ensimmäinen vuosi ilmaiseksi…). Päätettiin antaa valtuudet hallitukselle päättää asiasta omassa kokouksessaan.

Muita asioita ei tullut esille.

10. Seuraavan kokouksen ajankohta ja kokouksen päättäminen
Seuraava jäsenkokous (syyskokous) päätettiin pidettäväksi 17.11.2014 klo 17.30. Hallituksen puheenjohtaja kutsuu kokouksen koolle sääntömääräysten mukaisesti.
Mikäli ajankohta tuottaa hankaluuksia, kaikki muut yhdistyksen syksylle suunnittelemat tapahtumat huomioon ottaen, voi hallitus päättää kokoukselle uuden päivämäärän ja siitä tulee tiedottaa jäsenille hyvissä ajoin.

Kokouksen puheenjohtaja päätti kokouksen klo: 18.52.Vakuudeksi

puheenjohtaja Hannele Lammi, sihteeri Johanna Lintula


Liitteet
1) Kokouksen esityslista
2) Toimintakertomus 2013
3) Tuloslaskelma 2013
4) Tase 2013
5) Toiminnantarkastajan lausunto 2013
Olemme tarkastaneet kokouksen pöytäkirjan ja todenneet sen kokouksen kulkua vastaavaksi.

Tuulia Wiklund, Hanna Honkavuo
.

* * * * * * * * *

Yhdistyksen jäsenien on mahdollista saada pöytäkirjan liitteet nähtäväksi ottamalla yhteyttä joko yhdistyksen puheenjohtajaan tai sihteeriin.
Emilia 03/07, Elias 11/10, vanhemmat vm -74 ja basuli Pepsi -98

Kuva
Kuva
Avatar
Jaffis
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1168
Liittynyt: 19 Marras 2007, 19:38
Paikkakunta: ex-viholalainen porilainen paluumuuttaja

Re: Jäsenkokousten pöytäkirjat 2014

ViestiKirjoittaja Jaffis » 13 Touko 2015, 18:48

NOKIAN MAMMAT RY
http://nokianmammat.keskustelu.info
http://www.nokianmammat.net


SYKSYN JÄSENKOKOUS

Aika: 18.11.2014, klo: 17.45 – 19.33
Paikka: Kylpylähotelli Eden (Nokianvirta-kabinetti)
Läsnä: Hanna Honkavuo, Minna Puurula, Tuulia Wiklund, Jenni Tala, Sanna Parman, Anu Tuominen, Mari Hakola, Heidi Rintala ja Johanna Lintula


1. Kokouksen avaaminen
Yhdistyksen puheenjohtaja Hanna Honkavuo avasi kokouksen klo: 17.45.

2. Kokouksen järjestäytyminen
Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Hanna Honkavuo, sihteeriksi Johanna Lintula, pöytäkirjantarkastajiksi Sanna Parman ja Anu Tuominen. Esityslistalla ei ollut mitään äänestystä vaativaa, joten ääntenlaskijoita ei ollut tarve valita.

3. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Yhdistyksen säännöissä mainitaan, että sääntömääräiset kokoukset ovat laillisia ja päätösvaltaisia, kun kokouskutsu on julkaistu Nokian Mammojen keskustelupalstalla tai toimitettu kaikille jäsenille sähköpostilla viimeistään seitsemän (7) vuorokautta ennen kokousta.
Tästä kokouksesta kutsu julkaistiin keskustelupalstalla 10.11.2014 (8 päivää ennen kokousta) sekä henkilökohtaisella sähköpostilla 11.11.2014, joten kokous todettiin laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

4. Esityslistan hyväksyminen
Puheenjohtaja esitteli kokouksen esityslistan ja se hyväksyttiin sellaisenaan kokouksen työjärjestykseksi (liite 1).

5. Vuoden 2015 toimintasuunnitelman, sekä tulo- ja menoarvion vahvistaminen
Yhdistyksen puheenjohtaja esitteli yhdistyksen toimintasuunnitelman vuodelle 2015 ja se hyväksyttiin sellaisenaan (liite 2). Käytiin läpi toimintasuunnitelmaa niiltä osin, mitä järjestetään kevätkaudella.
* Mammamaanantait
- tammikuu: jumppaa lapsille
- helmikuu: ”kaikkea muuta kuin lastentarvike”-kirppis
- maaliskuu: lasten tapaturmiin liittyvä ensiapukurssi
- huhtikuu: seksuaalivalistus
- toukokuu: odottajien ilta
* Ohjattua liikuntaa äideille yhteistyössä Pro Energyn kanssa tammi-helmikuun vaihteessa
* Lastenkonsertti jälleen vasta elokuun lopussa teemalla ”puistokauden päättäjäiset”

Muilta osin viedään kevään tapahtumat läpi vanhalla tutulla kaavalla (esim. lastentarvikekirpputori, puistonvaltaus, metsäretki).

Yhdistyksen rahastonhoitaja esitteli vuoden 2015 tulo- ja menoarvion ja se hyväksyttiin sellaisenaan. (liite 3)

6. Toiminnantarkastajan ja varatoiminnantarkastajan valinta seuraavalle toimintakaudelle
Valittiin seuraavalle toimintakaudelle yksi (1) toiminnantarkastaja ja hänelle yksi (1) varatoiminnantarkastaja. Toiminnantarkastajan tehtävänä on mm. arvioida yhdistyksen hallinnon järjestämistä, kirjanpidon ja tilinpäätöksen yleistä asianmukaisuutta sekä toimintakertomuksen ja jäsenten yhdenvertaisen kohtelun toteutumista.
Varsinaisena toiminnantarkastajana esitettiin jatkavan Paula Kaarijärvi ja varatoiminnantarkastajana esitettiin jatkavan Minna Tiira. Molempia esityksiä kannatettiin. Kumpikaan esitetyistä henkilöistä ei ollut kokouksessa läsnä, mutta heidän suostumuksensa kyseisiin tehtäviin varmistettiin etukäteen, joten esitykset hyväksyttiin yksimielisesti.

7. Jäsenasiat

a. Henkilöjäsenet
i. Liittymis- ja jäsenmaksun suuruudesta päättäminen toimintavuodelle 2015
Kuluvana vuonna liittymis-/jäsenmaksu uusilta henkilöjäseniltä on ollut 10€, vanhoilta 5€. Esitettiin jatkettavan samalla mallilla, eli jäsenmaksu on 5€ vuonna 2015. Liittymismaksu pidetään ennallaan, eli 10,-.

ii. Jäsenmaksun periminen ja sen ajankohta
Keskusteltiin miten ja milloin jäsenmaksut peritään. Päätettiin, että mennään ns. vanhalla kaavalla: nykyisille jäsenille lähetetään tammikuussa sähköisesti kirje vuoden 2015 jäsenmaksusta, sisältäen maksuohjeet (tilinumero jne.) Muille asiasta tiedotetaan samaan aikaan keskustelufoorumilla, internetsivuilla ja facebookissa. Uusien jäsenien liittyminen tapahtuu vain yhdistyksen tapahtumissa (joissa on ilmoitettu liittymisen olevan mahdollista) tai internetsivuilla olevalla lomakkeella. Tämä siksi, jotta heti liittymisvaiheessa saadaan kaikki tarvittavat tiedot jäsenrekisteriä varten ja osataan helpommin kohdistaa jäsenmaksusuoritukset oikeisiin henkilöihin.

iii. Jäsenkirjeen sisältö, jäsenkirjeen ja –kortin lähettämisajankohta
Jatkossa tulee edelleen olemaan kaksi rinnakkaista jäsenkirjettä; toinen uusille jäsenille ja toinen vanhoille jäsenille. Päätettiin pitää uusille jäsenille lähetettävän kirjeen sisältö entisellään, vanhoille jäsenille lähettävän kirjeen sisältöä muutetaan sihteerin toimesta tarvittavilta osin.

Vuoden 2015 jäsenkirjeitä ja –kortteja aletaan postittamaan jäsenmaksun maksaneille helmikuussa.

Vanhoille jäsenille päätettiin tilata vuosilukutarrat, jotka lähetetään jäsenille liimattavaksi jäsenkortteihinsa.

iv. Muut henkilöjäsenasiat
Muita henkilöjäsenyyteen liittyviä asioita ei tullut esille.

b. Yritysjäsenet
i. Liittymis- ja jäsenmaksun suuruudesta päättäminen toimintavuodelle 2015
Kuluvan vuoden kesällä päätettiin luopua yritysjäsenmaksusta. Päätettiin jatkaa samalla tavalla vuonna 2015. Esitystä kannatettiin yksimielisesti, joten toimintavuoden 2015 yritysjäsenmaksuksi päätettiin 0€/vuosi.

ii. Jäsenmaksun periminen ja sen ajankohta
Ei olennaista vuonna 2015.

iii. Muut yritysjäsenasiat
Nykyisten yritysjäsenien halukkuus jatkaa myös ensi vuonna, tulee selvittää hyvissä ajoin (vielä tämän vuoden puolella).

Foorumilla oleva tiedote yritysjäsenistä tulee päivittää. Yritysjäsenille tiedotetaan/muistutetaan, että he voivat itse mainostaa yritystään Nokian Mammojen facebook-sivulla ja keskustelufoorumilla.


8. Muita asioita
* Foorumille kirjautuu tasaiseen tahtiin uusia mammoja, mutta ns. aktiivimammojen määrä vähenee edelleen koko ajan. Viimeisen parin vuoden aikana suunta on kääntynyt voimakkaasti siihen, että kaikki tapahtumat järjestetään käytännössä yhdistyksen hallituksen voimin. Facebookissa on jo useita vuosia ollut suljettu ryhmä nimeltä ”Nokian Mammat - aktiivien palispalsta”. Ryhmässä on paljon sellaisiakin jäseniä, jotka ovat jo pidemmän aikaa olleet poissa ”mammakuvioista”, eikä ryhmää ole muutenkaan käytetty enää viime vuosina. Päätettiin päivittää ryhmä ja aloittaa sen käyttäminen jälleen tehokkaammin.

* Tämän vuoden joululahjoitus päätettiin kohdistaa jälleen esim. jollekin yksityiselle sijaisperheelle. Kysytään perhekoti Pöllövaarasta, onko heillä ehdotuksia hyväksi kohdeperheeksi.

* Rahoituslaskelman läpikäynnin yhteydessä keskusteltiin siitä, kuinka paljon pankin palvelumaksut vievät vuodessa. Päätettiin kilpailuttaa pankkipalvelut.

* Mammojen kokeiluun vuokrattavissa oleva kestovaippapaketti on ollut jo tovin hyvin vähäisellä käytöllä. Tämä johtunee siitä, että ihmiset eivät tiedä ko. mahdollisuudesta. Päätettiin laittaa kestovaippapaketista tietoa facebookiin.

* Keskustelufoorumilla on käyty keskustelua kaupungin leikkipuistoista ja niiden kunnosta. Keskusteltiin siitä, miten tätä asiaa lähdettäisi viemään eteenpäin. Kaupungilla ei ole rahaa leikkipaikkojen korjaukseen/parantamiseen, joten päätettiin ottaa yhteyttä muihin yhdistyksiin/tahoihin, jotka mahdollisesti haluaisivat ja pystyisivät auttamaan leikkipaikkojen kunnostuksessa (esim. Lions, Rotary).

9. Seuraavan kokouksen ajankohdasta päättäminen
Seuraavan jäsenkokouksen (kevätkokous) tarkkaa ajankohtaa ei päätetty tässä yhteydessä. Jäsenkokous pidetään maalis-huhtikuussa ja sen ajankohdan päättää hallitus, ottaen huomioon yhdistyksen muut keväälle suunnittelemat tapahtumat. Hallituksen puheenjohtaja kutsuu kokouksen koolle sääntömääräysten mukaisesti.

10. Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo: 19.33.
Vakuudeksi

puheenjohtaja Hanna Honkavuo, sihteeri Johanna Lintula


Liitteet
1) Kokouksen esityslista
2) Esitys toimintasuunnitelmaksi 2015
3) Esitys tulo- ja menoarvioksi 2015
Olemme tarkastaneet kokouksen pöytäkirjan ja todenneet sen kokouksen kulkua vastaavaksi.

Sanna Parman, Anu Tuominen
.
* * * * *

Yhdistyksen jäsenten on mahdollista saada pöytäkirjan liitteet nähtäväksi ottamalla yhteyttä joko yhdistyksen puheenjohtajaan tai sihteeriin.
Emilia 03/07, Elias 11/10, vanhemmat vm -74 ja basuli Pepsi -98

Kuva
Kuva
Avatar
Jaffis
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1168
Liittynyt: 19 Marras 2007, 19:38
Paikkakunta: ex-viholalainen porilainen paluumuuttaja


Paluu Kokouspöytäkirjat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron